22 juni 2009

Kampanjejournalistikk?

Helseminister Bjarne Håkon Hanssen har havnet i hardt vær etter at han (mis)brukte sin posisjon ved å ringe sykehustopper vedrørende en politikerkollegas helsetilstand. Endel medier blir virkelig ivrige når de lukter statsrådsblod, men ikke alle er like åpne om det som Dagbladet var i dag. I saken "Kan ikke bruke helseministerens hotline for å hjelpe familien" intervjuer avisen flere opposisjonspolitikere om saken. Og nederst står det:

Dagbladet har foreløpig ikke fått tak på Hanssen.

Ikke ennå, nei, men de gir seg nok ikke.

(For øvrig lenker jeg ikke til Dagbladet for å unngå Twingly-registrering og alskens sidebesøk via artikkelen)
-

3 kommentarer:

Jostein S. Hanssen sa...

Skjønte ikke helt poenget...

Dette har vel med tilsvarsretten å gjøre? Dagbladet kan jo ikke la være å publisere en artikkel bare fordi Håkonsen ikke svarer dem.. Men det må jo komme frem i artikkelen at dem har gitt ham mulighet til å svare på kritikken.

(Ellers legger jeg merke til at du har en god nese for journalistblod...)

Einar sa...

Å "få tak på" noen er veldig dialekt og kan i bokmålskrift minne mer om å "få taket på" noen. "Få tak i" hadde nok vært bedre, mens det vanlige er å skrive "ikke lyktes å komme i kontakt med".

Tilsvarsretten var ikke poenget mitt, men rettskrivingen. Og ja - jeg synes det er mye slett journalistisk arbeid ute og går, og i blant kommenterer jeg det.

Jostein S. Hanssen sa...

Ah, den så jeg ikke.. Ligger vel for nærme dialekten min. Tog an nå.