04 februar 2009

Meet Mr Bailout Bill

I forbindelse med finanskrisen har USAs føderale myndigheter satt sammen noen enorme krisepakker for å prøve å snu de økonomiske indikatorene i positiv retning. En slik kriseplan kalles gjerne for "bailout plan" eller "bailout bill". Et underlig innslag i krisesnakket er en mann som kaller seg for Bailout Bill og står midt på Times Square i New York City og deler ut penger til vanlige folk. Det eneste kriteriet er at man står i kø, og så er man garantert et beløp på minst 50 dollar og maksimum 5000 dollar, skriver BBC. Og det virker å være vederlagsfritt. Vel reklameres det for en nettside, men det er jo ingen forpliktelse om å besøke den. Folk er selvsagt storfornøyde. Men jeg måtte flire litt av Rodriguez, 24:

Basically I just need to pay my bills and save money, and this money helps me do that. With my $50 I'm going to grab a McDonald's now.

Minner meg om ham som hang opp et skilt på veggen med "Utsett ikke til i morgen det du kan gjøre i dag" og proklamerte tydelig: "Jeg begynner i morgen den dag!"
-

Ingen kommentarer: