16 desember 2008

Romantiske komedier

I motsetning til Alaska-prinsessen er jeg ingen stor fan av romantiske komedier. Man dropper vel innom en og annen film via en sosial filmsammenkomst, en sommerjobb i psykiatrien eller en interkontinental flytur, men sjangeren stiller ganske dårlig dersom jeg selv står fritt til å velge. Med dagens oppslag hos BBC er det til og med en vitenskapelig grunn til å unngå romantiske komedier:

Watching romantic comedies can spoil your love life, a study by a university in Edinburgh has claimed.

Nåja, ved å lese videre i artikkelen ble jeg ikke akkurat overbevist over forskningsdesignet. Men kan jo selv bli med i forskningsprosjektet - og sikkert gjøre seg opp en mening om vitenskapeligheten i det.
-

5 kommentarer:

camilla sa...

Nåja, en spesielt stor fan er jeg nok ikke, men ville slå et slag for dem likevel. De får så mye pepper av "eliten", men jeg mener de fyller et rom, gir folk litt avslapning, ren underholdning og avkobling :) Jeg kunne satt opp en liste med kioskaktige romaner også, mye av samme grunn. Men jeg har lest litt få til at listen blir så lang, i forhold til filmverdenen..

Einar sa...

Jeg er forsåvidt enig med deg, men må erkjenne at jeg da kan ha nokså elitistiske preferanser selv.

camilla sa...

åja, det er jo den utfordrende kunsten som gjør noe med oss på dypet. Men det er forskjellige behov til forskjellige tider hos forskjellige folk. Kanskje behøver ikke alltid en film forandre oss på dypet og forbli i bakhodet i ukesvis. Det er verdi i koselig tidsfordriv..

Einar sa...

Joda, jeg har sittet mine timer foran TV-skjermen og sett hjernedøde serier og likegyldige programmer. Pacific Blue ble nesten en del av turnusen da jeg hadde sommerjobb i psykiatrien.

camilla sa...

hehe.. ja jeg skremte meg selv da jeg var dagmamma og nesten daglig satte på Days of our lives.. huff, der gikk jeg over en akseptabel grense..