11 september 2008

Illustrerte barnebøker

Som tidligere nevnt var jeg på boksalg forleden. Blant flere bøker endte jeg enda en gang opp med en barnebok. Det har seg nemlig slik at noen gode venner har fått barn, og jeg prøver å sende noen småting til bursdag eller jul eller ta med noe når jeg er på overnattingsbesøk. Ikke helt konsekvent, men dog. Nåja. I de siste årene har jeg funnet noen illustrerte barnebøker som jeg har kjøpt med tanke på denne lille jenta, men som jeg faktisk har endt opp med å beholde selv.

På årets boksalg endte jeg opp med boka Tigli, skrevet av Bjørn Arild Ersland og illustrert av Annlaug Auestad (ikke i slekt, dessverre). Det er en lett fantastisk historie om ei lita jente med et enormt, rosa hår. Illustrasjonene er veldig fine, og da jeg kom hjem fant jeg nettstedet til Annlaug Auestad og kikket på flere eksempler. Og da kjente jeg også igjen en tegning jeg likte og så utstilt på Tegnerforbundet i vår.

Auestad har for øvrig illustret flere barnebøker, blant annet boken Kuvenninnene. I sin omtale skriver Det norske samlaget:

Dette er ei bok om venninnekyr. Ei bok om Jorun som er blank i pelsen, Konni som har fin bjelle, Gullhorn med dei flottaste horna, og Berta med dei største jura…

Som andre venninner begynner kyrne å krangle om kven som er finast og best, og til slutt sprekk det for Jorun. Ho ORKAR ikkje all kivinga!

Ei humoristisk bildebok om kyr, vennskap og krangling. Her er det rauting av ypperste klasse.

Det beste er at det faktisk går an å bestille gratis buttons av disse komiske kuvenninnene. De kan ses og bestilles her. Vurderer faktisk å skaffe meg noen.

1 kommentar:

grublaren sa...

Fantastiske kyr :-)

Det er noko med barnebøker. Eg kom over eit minne frå barndomen i fjor, og måtte kjøpe den på flekken. Boka heiter "Farvel Rune", og handla om ein liten gut som underleg nok døyr allereie på side 3, -og gjorde uutsletteleg inntrykk i eit lettpåverkeleg sinn. Saman med fine bilete, sjølvsagt :-)