03 september 2008

Hva utlandet skriver om Norge

Uansett hva Jonas Gahr Støre måtte si og mene, så er vi uomtvistelig et lite land i en stor verden. Mulig det er derfor vi nordmenn, og i hvert fall norske journalister, er så opptatt av å lese hva som vises og skrives om Norge i det store utland. Jeg er nok intet unntak i så måte, for jeg måtte jo trykke meg inn på en BBC-sak med reportasje fra Norge. Men så var det en morsom overskrift også da:

Base jump goes wrong and ends in Norwegian tree.

Morsomt at de spesifiserer at det var et "Norwegian tree". Hvorfor ikke bare "a tree"? Skulle ikke tro det var så viktig med et tres nasjonalitet. Norske trær er ikke som andre trær, lissom.

Hoppet ble uansett filmet av basehopperen selv og kan sees her. Gad vite hvor mye det kostet å bli hentet av det helikopteret. Sikkert ingenting; fellesskapet betaler over skatteseddelen. Og til NRK forsikrer hopperen:

"Det å fly langs fjellsidene under full kontroll , nært og fort, slik at hårene reiser seg på kroppen, det er en herlig følelse! Det er noe jeg søker tilbake til og kommer alltid til å gjøre".

Fint for ham da. Vi betaler vel neste gang det skjer noe også.
-

4 kommentarer:

Emil sa...

Kan det inte vara en Beatlesreferens? Rubriken alltså. Norwegian wood har jag något vagt minne av som låttitel...

Einar sa...

Åh.. Selvfølgelig, burde tatt den. Klarte vel ikke koble "tree" og "wood".

Jarle sa...

Jeg betaler ikke mer i skatt selv om folk faller i norske trær. Kostnaden med redding kan vel bokføres under kursing og opplæring, så er ikke piloten rusten når han skal hente meg. Ellers ser jeg ikke så stor forskjell fra å redde fulle (og/eller) idioter bak rattet i bil og båt osv...
(Dessuten er det gøy å argumentere for det motsatte av folk flest, uansett om det er riktig. )

Anonym sa...

Hej! Jag och min prosjektgrupp håller på med en ny stor norsk bloggportal. En sida som liknar lite på www.feber.se och www.1000apor.se, men vi ska dock ha många fler funktioner, och den ska självklart bli mycket bättre. Vi söker nu därför efter DIG som bloggare. Bloggare som skriver om allt möjligt, du kan skriva om vad du vill. Allt från bilar, pcer till mode och smink. Det här är en utmärkt chans för dig att locka till dig läsare. Låter det spännande? Gå med i vår grupp på Facebook, så får du mer info där om en stund. Enligt kodarna är dom klara 14. september.
http://www.facebook.com/group.php?gid=66927755092

Mvh
Erik Holm